“in the belgian pavilion for the 2008 venice biennial the existing pavilion is enclosed by a seven-metre high wall, and thus separated from the pre-dominant context of the architecture biennial. the floor of both the existing pavilion and the new ‘garden’ is covered with a layer of confetti” [1]

09/07/2012 § Leave a comment

photography: bas princen (2008)
installation: office of kersten geers and david van severen, 1907… after the party (2008)

 

chairs are spread here and there around the new pavilion.  the existing awning under the skylights of the pavilion was removed so that sunlight streams directly in.  visitors walk through between the two layers of the outer wall and enter the original pavilion through a side entrance, disorienting them before their experience of a new aggregate of spaces.  in the new walled garden of the pavilion one can sit in the sun or under the shade of trees.  the new belgian pavilion frames and displays the original pavilion, a piece of architecture that has been constantly adapted and transformed over the years.

–  office of kersten geers and david van severen [2]

 

happy monday

a young hare

 

 

notes:

[1]     Küng, Moritz, and Enrique Walker. Office Kersten Geers David Van Severen – Seven Rooms: [in Conjunction with the Exhibition: “Office Kersten Geers David Van Severen, Seven Rooms”, March 5 – May 3, 2009, DeSingel International Art Campus, Antwerp]. Ostfildern: Hatje Cantz, 2009. 40. Print.

[2]     ibid

[images]     today’s images were taken by the amazing bas princen.  for more casual imagery of the installation check out this designboom post.

[more of the uncanny]     previous mention of the uncanny on ayh coincidentally also takes place in the venice biennale: aires mateus’ casa areia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading “in the belgian pavilion for the 2008 venice biennial the existing pavilion is enclosed by a seven-metre high wall, and thus separated from the pre-dominant context of the architecture biennial. the floor of both the existing pavilion and the new ‘garden’ is covered with a layer of confetti” [1] at a young hare.

meta

%d bloggers like this: